torsdag 21 mars 2013

Först ett guldavtal till Glashusets ägare fastighetsbolaget Atrium, Ljungberg  där de själva får bestämma över husbygget framför Glashuset plus att Atrium slipper betala tomträttsavgälden på 10 milj kronor per år i åtta år och sedan - överklagande av Slussendomen.

Att det varit något i görningen har vi som förordat för Plan B förstått länge. Frågan om överklagandet har skjutits fram gång på gång i kommunstyrelsen i Stockholm och nu har vi fått svaret. Staden ger Glashuset pengar och billiga och säkra byggrätter där de själva kan bestämma om och i så fall vad de vill bygga framför Glashuset. Det är att köpa sig fri med skattebetalarnas pengar bara för att få igenom Slussenplanen.
Följ Thomas Rudins (S) förslag och utred Plan B i väntan på utslaget av överklagandet. Det är inte alls säkert att mark-och miljööverdomstolen godkänner den stoppade planen med den nya uppgörelsen.Pressinfo inför C-stämman i Upplands Väsby
Hans Lindqvist, Värmdö
ombud, fd EU-parlamentariker
070/ 5485819

Glöm och göm tokigheterna - nu tar vi ett hållbart idéprogram

 -Det här blir en av de viktigaste stämmorna jag varit på sedan den första 1973.
Det  säger Hans Lindqvist, ombud från Värmdö inför Centerns extrastämma om Idéprogrammet i Upplands Väsby.

 -Jag satte gröten i halsen när jag läste de 6-7 tokigheterna i idéprogrammet i Jul; månggifte, avskaffad arvsrätt, borttagen skolplikt...  
-Vad kom det här ifrån? Vad fanns det för folkligt tryck för månggifte? Eller skulle vi skapa det i valrörelsen? 
Centerrörelsens medlemmar och kretsar reagerade som jag...

-Partiledningen har lyssnat och gått till reträtt. En reträtt i veckan fram till kommundagarna i början på februari, då " den lilla staten" också togs bort. De ogenomtänkta förslagen  är borta eller omskrivna.

-Åsikter är som spikar, sa Voltaire. Lätta att slå i men svåra att dra ut. Nu har vi dragit ut dom. Nu ska vi gömma dom och glömma dom.

-Den gröna centerprofilen har stärkts. Jobb, miljö, hållbarhet, decentralisering, landsbygd, rättvisa och solidaritet har lyfts fram. Rätt prioriteringar på rätt ställe. Medlemmar och väljare känner igen sig.

- Men, en hållbar framtid kräver att vi tydligt skriver in att kärnkraften ska avvecklas.
Det talas också bara om att kunna flytta upp frågor på EU-nivå i programmet.
-Frågor ska också kunna flyttas tillbaka från EU till nationell nivå, tex frågor om vargstammen.

-Det finns säkert dom som räknat ut oss, men då känner man inte centerrörelsen.
-Nu, ska vi överraska omvärlden med att ta fram ett riktigt bra idéprogram för en hållbar framtid.

Mail:Hans.lindqvist@centerpartiet.se
Blogg: www.hemmestahasse.blogspot.com
Inga kommentarer: