Karl-Erik Olsson, Anders Wijkman m fl - Camerons väg inget för Sverige - men oklart vad de vill
Det är en lite underlig artikel. Dels innehållet dels tidpunkten. "Om ett fördjupat EU-bygge blir tillräckligt bra bör Sverige överväga att delta....". Oj vad mycket "Om", "bör" och "överväga". Och så kommer ytterligare ett vankelmod "..och inte reflexmässigt följa Storbritannien ut i en oviss kyla". Vad menar författarna? Vad är ett EU-bygge som är tillräckligt bra? och "bör överväga", det är många villkor, men det går inte att förstå vad som är bra och inte.
Vad menar de med att inte följa Storbritannien?
Är det Camerons förslag om folkomröstning? Jag har inte hört någon som föreslagit att vi ska följa det.
Hur man än ser på saken måste Sverige och hela EU förhålla sig till den diskussion som nu redan finns om EU:s framtid. Vad ska EU syssla med? Vad ska EU inte syssla med? Ska EU bli en finanspolitisk union? Ska EU bli en federal EU-stat, där Sverige blir en delstat? Camerons förslag om ny folkomröstning i Storbritannien vänder upp och ner på hela EU-valet och vi måste tala om hur mycket eller hur lite EU vi vill ha. Mer gemensam marknad, fler jobb, mer miljö-klimat och energisamarbete, ökad öppenhet och demokrati - ja. Men finansunion, gemensamt försvar, svenskt euromedlemskap, mer av EU-stat-Nej.
Ingen rolig läsning i DN/Ipsos heller - Centern är enda partiet under fyra procent
Ja, hur lång tid ska det ta. Vi är nu det enda partiet som ligger under nedflyttningsstrecket för tredje månaden i rad. De som säger att idéprogrammet inte påverkat opinionen....Och säg nu inte en gång till att debatten har varit bra för centern...Hade den varit det hade vi gått framåt för länge sen....
För övrigt har jag nu åkt i ett fantastiskt isigt och snabbt skidspår där norrmännen hade fått svårt att hänga med...
lördag 2 mars 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar