söndag 17 mars 2013

EU-valet blir EU- och eurokritiskt - i Tysklandväxer eurokritiken
Det är en tydlig inriktning av debatten just nu i EUropa. I Tyskland bildades häromdagen ett nytt eurokritiskt parti Alternative fur Deutschland, eller AfD. Partiet kräver att euron upplöses, dvs inte bara att Tyskland lämnar euron. 26 procent av tyskarna säger sig beredda att rösta på partiet. Tyskarna vill inte betala till länder som missköter sig i EU längre, nu handlar det om Cypern.
Euron har delat, splittrat, försvagat och fattiggjort stora delar av Europa. De vanliga människorna får betala. En tragisk verklighet som ingen Europée borde behöva se.

Bra att Eskil byter fot om urprungsmärkning men varför har han tvekat så länge?
I lördagsintervjun i går kom det nya glädjande beskedet från Eskil Erlandsson. Han är nu för obligatorisk ursprungsmärkning av kött. Bättre sent än...

Alliansen ligger tio procent under de rödgröna i dagens SIFO och centern ligger fortfarande under fyraprocentsspärren.
Varför s gått upp 3,7 procent är det ingen som begriper, inte varför M minskat heller. Varför Alliansen minskat är lättare att förstå efter det hårt kritiserade och helt onödiga korvgrillningsmötet i Maramö. Men nu ska vi gömma och glömma tokigheterna i idéprogrammet på extrastämman i Upplands-Wäsby.

Fullsatt Z-sal på ABF kritiserade Nya Slussen och lyfte fram Plan B
Ja, jag deltog i debatten i går tillsammans med Rickard Murray, oppositionsborgarrådet Thomas Rudin och Lennart Klaesson och Tor Edsjö från Plan B. Jag har varit på många debatter där om almar, kärnkraft och EU men aldrig i en fullsatt Z-sal. Så idiotiskt, sa Greta. 8 miljarder, kronor, 8 år byggtid och 8 motorvägsfiler ner till Gamla stan. Att det finns så många 08-ttor....

För övrigt blir det nu skidor igen i vårsolen ut mot lägdorna förbi Hemmesta gård

Inga kommentarer: