måndag 18 mars 2013

Cypern kan bli droppen... - en oerhört ingripande åtgärd av EU att konfiskera pengar från vanliga medborgare för att euron inte fungerar.
Så ser det ut och som vanligt är det vanliga människor som drabbas. En konfiskering på upp till tio procent på sparpengar på banken. Pengar som motsvarar konfiskeringen är frysta. Löftet om att hålla bankgarantin har brutits. Vad gör nu sparare i andra krisländer? Vilka följder får det? Tala om ökade slitningar mellan nord och Syd. Tyskland...och

Håll uppgörelsen mellan regeringen och Mp om skola, även gymnasium för papperslösa
Det är inte de papperslösas fel att de söker sig till trygghet och säkerhet. Det är ju en uppskattning av Sverige de visar. Vem skulle inte försöka sätta sig i säkerhet om man hotas till livet....? Men visst blir det en underlig situation. Du har inte rätt att vistas här men du har rätt att gå i skola här. Kanske skulle vi kunna ge någon form av tillfälligt uppehållstillstånd - tut, till skillnad från put- permanent uppehållstillstånd. Det kunde ha varit du....

Fp tar över den plattare skatten från centern...
Det är i alla fall vad Christer Nylander, ordförande i Fp:s programkommitte skriver i dag på dn.se/debatt. En allmän obligatorisk a-kassa är bra. Allt handlar om jobb och skola, men inte ett ord om miljö,klimat,energi, socialt ansvar och världen utanför Sverige.

För övrigt ska jag nu in till möte med SL:s och WÅAB:s VD Anders Lindström om sjötrafikupphandlingen. Han har en del att förklara.

Inga kommentarer: