söndag 10 mars 2013

Internationella kvinnodagen - varför så långsamt i Sverige och varför totalt stillastående i Jemen?
Allting är relativ, sa Albert Einstein. Vi berömmer oss gärna för att ha kommit långt i Sverige med jämlikhet och jämställdhet. Och det har vi.Ta två relativa jämförelser; tiden och andra länder. Jämfört med för några hundra år sedan är det en stor framgång, men löneskillnaderna... Jämfört med Jemen likaså. För tvåhundra år sedan var kvinnan en del av mannen, utan att kunna ta ett arbete, äga, rösta och medverka i beslutsfattande.

Så är det i Jemen i dag.
Majoriteten av kvinnorna syns knappast, både fysiskt och bokstavligt,bakom ansiktsmasken och där männen för hennes talan. Närmast otroligt är att behövs läsa svd.se att om en kvinna blir sjuk måste mannen ge sitt tillstånd att besöka läkaren...Medeltid, nej förhistorisk tid.

UKIP - Storbritanniens Sverigedemokrater påverkar hela EU-samarbetet och EU-valet
Storbritanniens premiärminister David Cameron har problem med relationen till EU efter sitt uttalande om framtida folkomröstning om EU om Unionen fortätter på den överstatliga vägen. Men de största problemen har han med de som i hans eget land driver på för ett stopp för den politiken och ett utträde ur EU, som hans egna EU-kritiker i Torypartiet och uppstickarpartiet UKIP. United Kingdoms Independent Party.
UKIP vill som Sd stoppa invandringen och gå ur EU. I ett fyllnadsval till valkretsen Eastleigh fick UNIP 27,8 procent....

Nej till integrationsminister, föreslår S? Nej till förslaget säger jag
Vi ska inte ha någon integrationsminister. Integration ska genomsyra alla politikområden. Då ska vi inte ha någon miljöminister, landsbygdsminister, energiminister, arbetsmarknadsminister, finansminister....heller?Eller?

För övrigt tar nu Sonja och jag skidorna och åker ut på lägdorna mot Hemmesta gård och Nora. Värmdö är fantastiskt.


Inga kommentarer: