lördag 30 mars 2013

Nordkoreas hot kan skapa en världskonflikt
Jag undrar verkligen om Nordkoreas ledare Kim Jung-Un vet vad han talar om när han säger "att det är tid att göra upp med den amerikanska imperialismen". Landet har satt sina strategiska långdistansvapen i högsta beredskap, men vad hjälper det om USA känner sig hotade själv eller nödgads att försvara Sydkorea. Det tar inte många timmar att utradera Nordkorea.

Både Ryssland och Kina försöker dämpa spänningarna, men risken för storkonflikt är uppenbar
Om krigshoten blir verklighet och Nordkorea anfaller Sydkorea eller USA - som i verkligheten är samma sak måste Kina reagera på ett eller annat sätt. Ryssland måste också förhålla sig till verkligheten och om inte anfalla så hota och kraftigt reagera med vapenstöd eller annat.

FN borde omedelbart agera med att kalla in säkerhetsrådet och finna former för en dialog med Nordkorea och de länder de angriper.
Men är det inte en overklig situation om Nordkorea går till angrepp utan att själv vara hotat. Det är detta "overkliga" som FN måste stoppa.

För övrigt lever vi livet i backarna i spåren och på fjället med Sonja, Stoffe, Micke, Åsa, Emma, Sara och Hanna. Fortsatt glad Påsk.


Inga kommentarer: