tisdag 26 mars 2013

Camerons hårdare tag mot invandrare - en politisk själbevarelsedrift mot UKIP
De hårdare tag mot invandrare som Storbritanniens premiärminister David Cameron nu föreslår är mer riktade för att han ska kunna behålla makten i Storbritannien än mot invandrare. Det EU-kritiska och invandrarfientliga partiet UKIP, United Kingdoms Independent Party hotar hans maktställning. När partiet i veckan blev näst största parti i ett fyllnadsval blev det uppenbart att  UKIP är ett direkt hot mot Cameron. Tragiskt bara att det är invandrarna som ska ställas i skottgluggen. Det är ju inte deras fel. Euro- och finanskrisen ökar motsättningarna i EU.

Förbudet mot att få ledigt för barn i skolan skapar problem för företag och turism i glesbygden - Lofsdalen är ett exempel med mycket ojämna besök.
När jag talar med folk som hyr ut skidor och säljer liftkort frågar jag naturligtvis hur det "går med affärerna".
Om inte de tokiga besluten om att inte få ledigt i skolan någon vecka fanns skulle det gå bra, men nu går det dåligt. Det är proppfullt med folk i liftar och backar under sportlov och påsk men däremellan är det dött i backarna och det är tråkigt både för de som jobbar här och för Lofsdalen som turistort, och för barnen.
Låt barnen få vara lediga med föräldrarna även utanför sportloven på eget ansvar att läsa in det som missats.

För övrigt blir det nu lite after ski i baren.... 

Inga kommentarer: