tisdag 18 juni 2013

Catharina Håkansson Boman är en stor tillgång för Centern i förhandlingarna om T-baneutbyggnaden i Stockholm
I går hade vi ett mycket givande möte med Catharina Håkansson Boman som tillsammans med HG Wessberg skall förhandla med kommunerna, landstinget och staten om den framtida utbyggnaden av T-banan i Stockholm. Att det behövs råder det ingen tvekan om. Inget nytt har hänt på flera år.
De är många stora frågor som T-bana till Nacka, Barkarby, Hagastaden, Täby, nya bostäder och höjda trängselavgifter som ska fram.

Centern är T-banepartiet i landstinget och har hårt drivit utbyggnad av T-bana där Hagastaden och Nacka ligger främst
Bygger man ett nytt specialistsjukhus i världsklass som NKS, Nya Karolinska Sjukhuset är det bra om man kan ta sig dit....T-bana är det absolut bästa, jämför med buss och spårvagn. T-bana till Nacka är en nödvändig förbättring av förbindelserna österut som kan minska trängseln på infarten till Slussen från Nacka och Värmdö.

 Ett måste från oss i Värmdö är att bussarna fortsätter att gå till Slussen och att det inte blir dubbla avgifter för bilister med både broavgift på Skurubron och höjda trängselavgifter.
Det finns sex olika alternativa dragningar där T-banan kommer mest till sin rätt där det finns mycket folk. En dragning som påverkar Nationalstadsparken med en östlig förbindelse kommer inte att bli aktuell, men kan kopplas på en T-banedragning närmare Slussen.

En ringled med T-bana runt Stockholm diskuterades liksom att ta sig från de nya bostadsområdena i t.ex Finnboda, Kvarnholmen och Henriksdal med modern miljövänlig transportteknik som spårbilar.

För övrigt ska jag nu in till vårens sista landstingsstyrelse och sedan ställer vi om tankarna mot Midsommar med sol, bad sill och .... 

Inga kommentarer: