lördag 29 juni 2013

Landsbygden, korna, jordbruket, jobben - temat för centern i Almedalen
Ibland behöver man fokusera. Bara fokusera. Inte sprida ut. Svårt, men då vet man att det som skrivs handlar om det man fokuserat på eftersom man inte sagt något annat.
 Jag skulle vilja föreslå att centern satsar på min rubrik. Och bara talar om landsbygden. Det handlar om väldigt mycket; mat, infrastruktur, service, mobiltäckning, skatteutjämning, avfolkning,, småföretag, skogen, miljlön, klimaet, ekonomin....

Ja, landsbygden är den utan tvekan största delen aav Sverige till ytan. Ett par miljoner invånare, en fjärdedel eller femtedel av Sveriges invånarantal. Vad betyder jorden, skogen, vattenkraften för vår ekonomi? Alla människor har ett förhållande till landet. Ingen tycker om att åka mil efter mil utan att se några levande kossor efter vägen. Vi importerar mest mat i hela EUropa. Så ska det inte vara, av miljlöskäl, klimat,energi, jobb....

Låt hela talet handla om landsbygden Annie, på lördag kl 15.00, och du sätter spår fram till den 14 september nästa år.

EU blir mer och mer Tyskland
Jag har skrivit om det flera gånger tidigare och gör de nu igen. Tyskland håller på att ta över EU. Merkel ringer till ordförandelandets premiärminister Enda Kenny och säger att hon inte ville ha upp frågan om skärpta avgasregler för bilar till 95gr/km från 2020. Medlemsländer och parlament muttrar men...Se upp för Tyskland. Stå upp för demokrati.

För övrigt var det en trevlig kväll i går om var Hemmestakörens cykeltur ska gå på eftersommaren. Åland, Möja och Lofsdalen runt Lofssjön ligger i stöpsleven.


Inga kommentarer: