söndag 30 juni 2013

Blockpolitiken överlever valet, men gör alla partier det....?
Om man ska tro DN/Ipsos Amedalsmätning vill 53 procent  av väljarna att partierna går fram var för sig och 33 vill ha blockpolitik. Bland Alliansväljarna vill 43 procent ha fortsatt blockpolitik.
Själv har jag aldrig varit förtjust i blockpolitiken. Jag tycker att varje parti ska gå till val på sin egen politik inför valet. Det är hederligast och tydligast mot väljarna. Att skriva ihop sig i ett block före valet gynnar alltid det största partiet i blocket, i Alliansens fall moderaterna.

Centern och Kd kommer i bakvatten av blockpolitiken
Två val med blockpolitik i rad...och nu ett tredje. Mätningen visar att också väljarna är lite trötta på det...
Centern måste slå vakt om vår egen gröna identitet. Den riskerar annars att drunkna i Alliansens blågråa kompromisser - före valet, med gemensamma valprogram som suddar ut Centerprofilen. Nu har partiledningen ställt upp på en tredje runda blockpolitik så..

För att väljarna ska veta vad Centern tycker måste vi tala om det nu - väldigt tydligt - i god tid före nedskrivningen i ett nytt gemensamt valprogram. Avveckla två kärnkraftverk under mandatperioden, 100 procent förnybar och uthållig energi till 2040, en ny landsbygdspolitik, modern miljövänlig transportteknik som spårbilar, människan i centrum med livsbalans och mer samarbete och mindre EU-stat.

Och får vi inte igenom tillräckligt av våra förslag så...Då går vi fram som ett grönt självständigt parti och slår omgivningen med häpnad den 14 september 2014.

För övrigt ska Micke och jag nu spela tennis och i kväll åker jag till Almedalen. Det är roligt, det är intressant, det är många man träffar och i mitt fall arrangemang med centern,spårbilar och Mälardalsrådet.

Inga kommentarer: