söndag 23 juni 2013

Turkiet - Brasilien .....och nästa land för stora demonstrationer
Demonstrationerna i Turkiet hade sin början i ett beslut att riva och bygga på ett omtyckt torg. De förstärktes av att de första demonstranterna möttes med starkt överdimensionerade och brutala polisinsatser. De förstärktes ytterligare av att den turkiska politiska ledningen med Erdogan i spetsen mötte demonstranterna med nonchalans. Facebook och andra sociala medier spred snabbt ut information om demonstrationerna. Nu kan krisen bli hans. Oproffsigt helt enkelt.

Brasilien - handlar om något helt annat med har ett liknande förlopp och en lika obegripligt tafatt statsledning
Här började det med en föreslagen höjning av avgiften till kollektivtrafiken, som möttes med demonstranter, som jämförde med alla miljarder som satsas på nya arenor för fotbolls VM och OS. Där ska den brasilianska eliten stå i rampljuset och visa upp den snabba ekonomiska utvecklingen i Brasilien, som nu lika snabbt tycks ebba ut. Korruption, byråkrati,en växande ekonomisk elit, och polisstyrkor som redan vid första demonstrationen tar till övervåld. Oproffsigt igen. Varför lär man sig inte...?

Sverige var inte bättre vid demonstrationen i Göteborg 2001 mot EU, euron, Bush...
och jättestora polisinsatser med brutalt polisvåld som slutade med skottlossning mot demonstranterna.
Presidenten i Brasilien, den omåttligt populära Dilma Rouseff, borde ha lärt  sig, men reagerade alldeles för sent... med krismöte i regeringen., återkallad höjning av kollektivtrafikavgiften... Med sociala medier går det på några timmar. Lyssna, lär, gör om, gör rätt...

För övrigt lättar regnet nu över stenhuggarön lagom till utelunchen...

Inga kommentarer: