söndag 16 juni 2013

Klöver Dam bjuder på trevlig båtresa och prisutdelning till kvinnlig ostmakare på Rindö.
Det var en riktig skärgårdstur med Rödlöga från Nybroviken på lördagen. Arrangör var Klöver Dam, en avdelning av Centerkvinnorna i länet, med ordföranden Mia Wallgren, Nacka i spetsen. Ina Ununger och Gia Andersson har gjort grovjobbet med planeringen av turen med 30-talet deltagare och prisutdelningen.
Från båten i Vaxholm gör vi en liten promenad till Rådhuset där ostmejerskan Anna Kälvestrand fick ta emot Klöver Dams pris som kvinnlig företagare av Mia Wallagren och centerns landstingsråd för skärgårdsfrågor Gustav Hemming. Där var också en skärgårdsmarknad med flera andra kvinnliga företagare.

Ostmakeriet är ett mejeri där det i första hand, småskaligt och hantverksmässigt, ystas ostar med olika karaktär. Mjörken kommer från glada busiga kossor på Öster Gytinge Gåd och lika glada getter på Sälna Uppgård. Ostarna bär namn från skärgården som Möjaosten, en brännvinsost kryddad med Möja Taffel.

Från Vaxholm åkte så Rödläga vidare till Rindö där pristagaren Anna med personal tog emot och bjöd på "ostlunch" med vitt vin eller skärgårdsöl. Ett mycket uppskattad arrangemang och ett bra sätt att träffa och lyfta kvinnliga företagare.

På vägen hem berättade Liza Eriksson,VD och grundare från Ingarö om företaget Ecoresan. Företaget arbetar med att ta fram en elbåt som ska köra i Stockholms skärgård, kanske från Värmdö, via Nacka till Slussen. Miljövänlig, attraktiv och med arbetsplats ombord för datorer och skrivplattor. Vilken lyckad dag.

För övrigt blir det nu tennis med Micke och Sara och Hanna brukar hänga med....

Inga kommentarer: