måndag 17 juni 2013


Iran: dålig, sämre, sämst - Nja, se positivt på saken - rätt man vann, Hassan Rohani
Världen slipper en andra valomgång i Iran. Den bäste, eller minst dålige, kandidaten Hassan Rohani, fick över 50 procent av rösterna.
President Mahmoud Ahmadinejad har varit en katastrof för utvecklingen i världen och för Iran självt, särskild den totalt havererade ekonomin. Om Rohani håller sina - försiktiga - löften kommer Iran att få en öppnare attityd mot omvärlden. Det är vad både omvärlden och Iran behöver. Risken för konflikt eller krig med Israel bör rimligen minska.

Sjöstedt tar fram det tunga artilleriet - Med vem vill S och Mp regera om det blir regeringsskifte? Med vem? Med ve...
Vänstern är "nyckelpartiet", säger V-ledningen, för väljare som vill bryta med Reinfeldt och Alliansregeringen. V är "garanten" mot borgerliga partier vid ett skifte efter valet 2014. "Vi kan och vill ingå i en regering med S och Mp", säger Jonas Sjöstedt. Frågan är om S och Mp vill det. Jag tror inte man vill riskera en repris på valkatastrofen med Mona Sahlin.

Jag tror S och Mp är öppna för en blocköverskridande regering
och ser att en sådan kan splittra Alliansen. Folkpartiet säger nog inte nej. För Centern kan det bli mycket allvarligt. Det kan vem som helst se vid sämsta schenariot - valförlust, utanför riksdagen och utanför regeringen.... Nu blir det inte så. Vi kommer att visa det, men...då krävs

För övrigt åker jag nu in till ett möte om T-baneutbyggnaden på landstinget med Katarina Håkansson.


Inga kommentarer: