lördag 8 juni 2013

Jag tror Erdogan missbedömer läget- det är allvarligre än han tror, eller vill tro
Demonstrationerna i Turkiet är betydligt större och allvarligare än vad premiärminister Erdogan tror.
Och  oavsett detta är hans oproffsiga utskällande av demonstranterna något som bara förvärrar läget. Att säga"att de olagliga protesterna måste upphöra omedelbart", säger mer om den som säger det än protestanterna. Han hotar demonstranterna. Han säger att demonstrationerna är olagliga, att demonstranterna bryter mot lagen. Med sådana hot ökar bara demonstrationerna när folk bli förbannade.

Erdogan har gjort mycket bra under tio år i Turkiet med avskaffad generalsmakt, stärkt demokrati, ökad öppenhet och stärkta rättigheter för kurder.Det är synd att dessa framgångar nu kan svärtas ner.

Och inte blir det bättre av att han vill skriva om konstitutionen för att skapa ett mäktigt presidentämbete som han själv skulle axla. Lyssna och prata och stoppa rivningarna och det nya byggprojektet på Taksimtorget.

Tillsätt en nationell samordnare för att stoppa avfolkningen i Norrland; Centern bör ta till sig och agera.
Norrlandsförbundets ordförande Ewa Back vill att regeringen tillsätter en sådan samordnare när drygt två av tre kommuner i Norrland minskar befolkningen. Gör som Ewa Back säger, men utvidga uppdraget till hela landet för att stärka landsbygd och glesbygd.

För övrigt har vi nu sågat färdigt vinterförrådet av ved. Nu ska jag läsa lite landstingshandlingar inför landstingets budgetmöte tisdag och onsdag.

Inga kommentarer: