onsdag 27 augusti 2014

Åkesson  säker och snabb men han har fel - från TV-utfrågningen i går
Det är ingen tvekan. Sd blir farliga i valet och kan gå fram ordentligt. Jimmy Åkesson låter sig inte provoceras och svarar snabbt och säkert på frågorna också ofta med siffror och fakta. Han lägger också in personer och repliker som tilltalar många väljare och tar röster från särskilt socialdemokraterna.Men han har fel i sak och en omänsklig attityd.

Några exempel:
Han hänvisar till idéer från S-tiden med Tage Erlander, när han får frågan om det var bättre förr.
Han är inte feminist - han är Sverigedemokrat, socialkonservativ och nationalist, men
"Jag tror på jämställdhet -heltid och bort med ofrivillig deltid". (som S)
Föräldrarna ska bestämma om föräldraförsäkringen,
"Vi är den enda motvikten mot 7 andra partier för en ansvarsfull invandringspolitik". En omskrivning för att vi vill minska invandringen med 90 procent.
Men Åkesson har fel - hans politik är främlingsfientlig, omänsklig, inhuman och osolidarisk.

Åsa Romsson debatterar med sig själv i morgonekot om vinster i välfärden, Förbifarten och S-samarbetet
Hur hårda är Mp- mot vinster i välfärden. Språkröret är i alla fall inte lika hård som Mp-kongressen som sagt Nej till vinster i välfärden. Här fanns massor med öppningar om myndighetsgranskning om bedömningar om....Detsamma om Förbifart Stockholm. Det ska "stockholmarna avgöra". Ska trängselskatten gå till motorvägar eller kollektivtrafik?. Nej-et verkar nu vara lite anpassat....

Nu ökar vi trycket i Värmdöcentern med tre viktiga  frågor för Värmdöborna
1.Miljövänliga bussar och pendelbåtar till Slussen. Bussarna ska gå fram till Slussen när Slussen byggs om. Ingen terminal i Katarinaberget. Pendelbåtar från Värmdö till Slussen.
2.Bostäder på land och vatten för unga och vuxna. Vi vill att ungdomar själva ska kunna delta i att bygga bostäder på pråmar på vattnet runt Värmdö.
3.Resurser till skolan och stärk Kyrkskolan och skärgårdsskolorna.
För övrigt vill vi nu ha ett besked från moderaterna i kf i kväll om de går med på ett planföreläggande där också Värmdö och Nacka får vara med att planera Slussens framtid.

Inga kommentarer: