söndag 31 augusti 2014

Känner att Centern är på väg uppåt i opinionen både riks och lokalt-det är mycket positiva tongångar från medborgarna.
Lite plötsligt kan man kanske säga, men de usla siffrorna under lång tid för Centern under och kring 4 procent har vi nu lämnat. Det känns mycket mera positivt med väljarkontakter nu sedan EU-valet. Det var en framgång och den håller i sig. Tror också att M och S båda har passerat sin toppnivå och att både Kd och Centern kommer att göra ett bra val. Folkpartiet har bara skolan och den är folk trötta på, särskilt nu när alla partier kommer med egna förslag om mer pengar, högre lärarlöner, ordning och reda. Vinster i välfärden har också passerat kulmen. Nu gäller att att behålla valfriheten men stärka kontrollen och insynen  i både den offentliga och de privata skolorna.

Centerns förslag om matlandet,om miljöbilar om sänkta arbetsgivaravgifter,  Rut och Rot kvar och lägre arbetsgivaravgifter för unga som ger jobb  har gått hem.

Lokalt i Värmdö känns det också bra med  många positiva frågor om kyrkskolan och skärgårdsskolorna, pendelbåtar, bostäder för unga på pråmar i vattnet och den vanligaste frågan om Slussen och trafiken.
Centern har hårdast drivit Nej till Nya Slussen och drivit på för Plan B. Allt fler inser att det ogenomtänkta Nya Slussen måste försvinna liksom hela tanken med bussterminalen i Katarinaberget.

I går på båtmässan var miljövänliga pendelbåtar, Slussen och skolan de vanligaste frågorna
och där har Värmdöcentern medborgarnas stöd. Vi vill behålla nuvarande klöverbladslösning  med en upprustad bussterminal där den är i dag och rusta upp Slussen enligt Plan B. Vi vill ha bort tankarna om bussterminalen  och den riskfyllda 420-meterstunneln under Stadsgårdsleden. Vi vill att landstinget ska ta ett beslut om pendelbåtar från Värmdö(Kolvik, Ålstäket eller Gustavsberg) som man nu gjort om pendelbåtar från Ekerö. Vi vill behålla och utveckla Kyrkskolan och skärgårdsskolorna inte rusta ner och försämra.
För övrigt har Sara och Hanna varit här sedan i går eftermiddag och vi har hunnit med det mesta, nu är det handelsbod.

Inga kommentarer: