fredag 22 augusti 2014

Löfven blir alltmer positiv till Jonas S och Vänstern trots de tydliga V-beskeden om stopp för vinster i välfärden.
I dag kan vi läsa i dn.se/debatt att Jonas Sjöstedt har en färdig tidsplan  med de lagändringar som krävs för att stoppa vinster i välfärden. Kommunalt veto, avskaffa LOV, stopp för nyetableringar med vinstsyfte,lagar mot skattemedel till vinster,nya regler för upphandling och en särskild Välfärdsmyndighet för att samordna processen och "bistå kommuner och landsting" i vinststoppsfrågan. Jonas har också en färdig ministerlista i bakfickan. Det blir ingen lätt sak för Löfven att komma undan detta om han ska ha med V i regeringen, vilket det lutar åt nu..

Företag i välfärden som tar ut vinster som inte skattas eller skattas lågt i skatteparadis ska bort.
Vinst får inte vara huvudsyftet med privata företag. Kvalitet, utbildning i centrum, tillräcklig personal, granskning ska ske "nära dig" av kommunerna. Ingen statlig skola.
Det måste finnas ett utrymme för engagemang att göra något bättre, att vilja visa att det här kan jag eller vi förbättra om vi gör si eller så. Du måste också kunna göra vinst på det, för att överleva. Ställ nu frågor till Löfven om han ställer upp på Jonas tidsplan och lagändringar. Ja eller Nej.

En tuff annons från SD i Dn som säkert tilltalar en del som vill slå vakt om den svenska välfärden före att satsa miljarder på ökad invandring - det är bara det att Jimmie Å och SD har fel.
F Reinfeldt ska ha heder för att att han vill "öppna våra hjärtan" för att ta emot fler människor som flyr för sitt liv i Syrien, Libanon, Irak... De flesta människor ställer sig bakom att visa solidaritet och hjälpa till, inte minst svenskar. I längden vinner också Sverige som land på det. Vi måste nu tala om att Jimmie Å har fel, fel fel.
För övrigt blir det nu lite förberedelser för spårbilskonferensen igen på tel. 

Inga kommentarer: