måndag 4 augusti 2014

Så är jag åter efter fjällfisket och vardagen kommer att återkomma efter Almedalen, Västkusten och Fjällfisket i Ajvin Saijte. Men nu börjar något annat....valrörelse heter det.Roligt det också.
Så lämnade vi stugan Fjärrfuran som vi hyr av samen Per-Erik Jonasson i Ajvin Saijte i Anaris. Lika roligt varje år med Raymond Svensson, Bosse Johnsson, Ulf Eklund och Bengt Hellman. vi firade 26-årsjubileum i år tillsammans på fjällfiske och 10-årsjubileum hos samen Per-Erik som har förutom sin campingby med lappkåtor hyr ut den gamla timmerkojan Fjällfuran från början 1800-talet till oss.
Nu ligger 10-12 rödingar och öringar mellan 3-4  hekto och upp till kilot i frysen. Där ligger också en stor påse hjortron och i telefonen finns bilderna...fiske, politisk debatt, elden, den goda fisken, Centern, världen, framtiden...

Så kör då valrörelsen i gång så smått med en helt svensk politisk tystnad sedan Almedalen och Björklund inleder sommartalen med jämställdhet som huvudtema - bra men lite sent kanske...
Feminism - utan socialism, säger Björklund och upprepar temat i Almedalen. Det var liberalerna som drev på för kvinnlig rösträtt. Och hans förslag nu  är en tredje pappamånad.

Björklunds förslag om förstatligande av skolan kan bli en svår debatt för Alliansen i valet. Precis som Hägglunds krav på förstatligande av sjukvården, eller delar av den. Det senare kan man diskutera, särskilt den tunga specialistvården. Det första om skolan är uteslutet.
På onsdag är det Annies tur i Nyckelviken.
För övrigt blir det nu bad i Grisslingebadet i väldens härligaste sommarvärder.

Inga kommentarer: