söndag 24 augusti 2014

Alliansen, Reinfeldt och Borg återtar kommandot i valrörelsen  - styrkeposition, skyddsvallar, långsammare återhämtning, oron i omvärlden, flyktingmottagandet kräver resurser
Där har vi ledorden i Anders Borgs presentation av läget i Sveriges ekonomi från Harpsund. Det är ingen tvekan om att regeringen och Alliansen återtagit kommandot i valrörelsen. Nu är det ekonomi, nu är det Anders Borg, Nu är det Frederik Reinfeldt. Nu är det ordning och reda, nu är det krona för krona. Lita på oss. Vi håller ordning på Sveriges ekonomi. Det var budskapet och det kan inte ha undgått någon som är ens det minsta intresserad av valrörelsen.

25 miljarder behövs i statskassan och det är banker, försäkringsbolag, höjd skatt på miljöovänliga bilar, tobak och alkohol som ska ge pengarna.
Det är också områden som jag tror de flesta accepterar. höjd bankskatt har s och v redan pratat om. Centern får igenom höjd skatt på bilar med höga utsläpp(utmärkt) och höjd skatt på tobak och alkohol(igen) är det ingen som skriker högt om.

Ämnesskiftet i valrörelsen irriterar Oppositionen och Mp kräver att få möta Reinfeldt i en debatt om klimatet.
Det kommer inte Reinfeldt att ställa upp på och här har Centern chansen. Vi ska anta utmaningen och ta debatten om miljö, klimat och jobb ned Mp. Miljöfrågorna måste få plats och det är Centern som ska se till det i regeringen. Utmana Romson, eller Fridolin. När som helst, var som helst. Det vinner valet på och det vinner båda partierna på.
För övrigt ska jag skriva inledningstalet nu till spårbilskonferensen på Arlanda om någon vecka. Oj vad mycket det händer i världen om spårbilar och automatbanor som inte nått Sverige.
Inga kommentarer: