lördag 23 augusti 2014

Det håller på att hända något positivt med Reinfeldt och hela Alliansen. På tre veckor kan mycket hända. Harpsund kan bli en vändning.
Reinfeldts spelbyte med oron för krigen och kriserna i Världen där vi måste "öppna våra hjärtan" har totalt ändrat spelplanen inför valet. Alliansregeringen har högt förtroende i utrikespolitiken med Reinfeldt och Carl Bildt och Alliansen har högt förtroende kring kriser och ekonomi med Reinfeldt och Anders Borg. Det har blivit spel på den planhalvan hela veckan och Alliansen och R har gått framåt i den mer generella förtroendefrågan om regeringsansvar i krislägen.

Centern går stadigt uppåt och det är glädjande och välförtjänt. Nu gäller det att fånga in de frågor där folk känner igen oss och där vi har stort förtroende. Mat och elbilar.
Mat, t.ex matspillet med en miljon ton matavfall måste vi ta tag i mera. Den utmärkta satsningen på miljöbilar, särskilt elbilar med 10 000 laddstolpar  runt om i Sverige stärker miljön och ger jobb i hela landet. Vi är på väg....roligt.

Den ryska busskonvojen kan bli den tändande gnistan för ett utvidgat krig i Ukrina.
Det är provocerande och farligt att bara tränga in i ett annat land med en jättekonvoj med fordon som ska hjälpa Luhansk befolkning. Ukrarinas regering är överkörd, liksom Röda korset och omvärlden...Vad händer om någon av hjälpbussarna blir beskjuten? Putin hittar säkert en ursäkt för en invasion och kriget är ett faktum.
FN och EU måste agera. NU.
För övrigt spelade Stoffe och jag Tennis i går på Saltarö..Nja, fick visst ett gem men hade lika några gånger....sedan blev det bad med Emma och Hanna som spelade på banan bredvid.

Inga kommentarer: