måndag 11 augusti 2014

Löfvens valideologi - Håll ihop Sverige. Det kommer vi nog att få höra mer om
Det är lite ideologiskt. På det kan man vinna två saker, dels att det blir mer idé och tankar i debatten dels att man slipper konkretisera sig. Båda passar Löfven. Huvunumret var en obligatorisk gymnasieskola med en miljard om året och från 2018. Nej, säger jag. Helt fel med tvång att "ta studenten."Det håller inte,och det håller inte ihop något samhälle. Körkort för de som klarat av gymnasiet är däremot ett bra förslag som jag själv skrivit en motion om i kf i Värmdö.

Göran Hägglund vill förstatliga sjukvården -eller är det bara sjukhusen?
Inget bra förslag med centralisering av sjukvården, Inget bra förslag från Björklund heller att förstatliga och centralisera skolan. Bra att Centern säger tydliga Nej. Att specialistsjukvården kan effektiviseras och koncentreras pågår redan och kan utvidgas mer. Här kommer kompromissen i Alliansens valmanifest att landa.
Han vill också utöka vårdbidraget med en barnomsorgspeng till de som stannar hemma med barnen. Det blir Kd ensam om.

Stoppa Nya Slussen och Europas farligaste biltunnel - ofattbart att förslaget ens tagits fram dn.se/debatt
Men med lite fusk i planeringen, kringgående av EU-direktiv och svensk lag, hemligstämpling och censur finns nu det obegripligt korkade och livsfarliga förslaget som verklighet i "Nya Slussen" Och det är vi Nacka och Värmdöbor som ska ta risken av allvarliga olyckor. Aldrig i livet, säger jag. Vansinne och dumhet som räcker för att fälla hela "Nya Slussen".
För övrigt ska jag nu gå igenom planeringen inför den stora spårbilskonferensen på Arlanda 3-5 september. Roligt.

Inga kommentarer: