tisdag 26 augusti 2014

En utmärkt Alliansuppgörelse om  miljöbilar, elbilar och laddstolpar som Centern kan ta åt sig äran av. Mycket positivt
Det är bara att glädjas åt uppgörelsen om miljöbilar i Alliansens valmanifest;Miljöbilspaketet. Supermiljöbilspremien fylls på med nya pengar, 75 miljoner för resten av året.Premien höjs nästa år från 100 miljoner till 215 miljoner. För en laddhybrid ska rabatten  nästa år bli 40 000 kronor och 55.000 kronor för en elbil. Mycket bra. Och det är elbilar vi ska prioritera, men så länge det inte finns laddstolpar tillräckligt måste elhybriden finnas kvar, dvs man kan köra med både el och annat bränsle. Klockrent.

Bonus-Malusystem inörs från 2017 - alldeles utmärkt
Det har Centern också drivit  att bränsletörstiga bilar får en högre skatt och miljövänliga bilar en mindre. Det förstår varje människa också bilägarna. Det är inte bilen vi är emot,utan utsläppen. Laddstolpar kommer också att få ett investeringsstöd på upp till halva kostnaden för laddstationer runt om i landet. Det blir 10 000 fler laddstolpar som byggs till 2018. Som ger jobb i hela Sverige.
En utmärkt satsning, lätt att förstå, stärker miljön, betalar sig själv med bonus-malussystemet och ger jobb över hela landet. Närodlat.
För övrigt åker jag nu in till landstingsstyrelse och forskningsutskott.


Inga kommentarer: