fredag 15 augusti 2014

Nej, tror inte del är någon valvinnare för moderaterna att satsa stort på Förbifarten - fel rent sakligt och fel debatt för M
Att göra Förbifart Stockholm till en stor valfråga är riktigt korkat av moderaterna. Jag hoppas verkligen att inte Centern ställer upp bredvid och driver på detta politiska haveriprojekt. Det är feltänkt. Det beror delvis på att det är gammaltänkt och drevs hårt redan på 60- och 70-talen som lösningen på trafikproblemen i Stockholm, med stora motorvägar runt Stockholm för ökat bilism. Centerpartiet var motståndare redan från början och förstod tidigt med Knut Nilsson i ledningen att detta var ett jättehaveri med miljarder till nya motorvägar som bara alstrar mer biltrafik.

M har reda tappat mycket i Stockolm och kommer att göra det ännu mer på Slussen och nu Förbifarten
Låt dem göra det.Förbifarten ökar bilismen, utsläppen,kostnaderna, försämrar miljön och minskar resurserna för investeringar i kollektivtrafik. Det är baklängespolitik. Och det kommer att visa sig. Redan i detta val kommer Mp och V att ha argumenten för alternativa trafiksatsningar. Att bygga en motorväg för bilar i dag för 28 miljarder kronor som kommer att bli både 40 och 50 innan det är klart är oproffsigt. Och vad gör man när Hallandsåsen gör sig påmind....?

Och S gör ett allvarligt misstag som tror att Margot Wallström är någon valvinnare.
Det blir lite gnälligt i dagens blogg men ibland... Vad har Margot Wallström gjort...? Någon? Nej, det är nog inte många som kommer ihåg. Tycker dessutom det är fel att en person som inte deltagit i det svenska politiska arbetet under femton år nu ska komma hem och bara säga att jag ställer upp och räknar med att bli...Vad ska alla som arbetat stenhårt för ett parti tycka när någon bara petar undan dem....Inga namn, men är det schysst?
För övrigt ska vi ha valupptakt i länet i Tullinge i morgon. Känner att allt fler centerpartister börjar förstå att det är valet kan bli riktigt rolig. Bra av Annie att direkt säga Nej till förslaget om en ny forskningsreaktor i går. Framåt och uppåt var det.

Inga kommentarer: