måndag 18 augusti 2014

Jonas Sjöstedt är en duktig företrädare för sitt parti och han kommer att stärka vänstern. Det påverkar inte direkt Centerpartiet men det stärker de rödgröna och det påverkar hela Alliansen.
Så har jag då lyssnat på utfrågningen av Jonas Sjöstedt i morgonekot. Han är duktig. Han är slipad. Han provocerar ingen i onödan, men är tydlig med svaren. Jag, vet eftersom Jonas var vice ordförande i Nej till EU under folkomröstningen där jag och Eva-Britt Svensson var ordförande.

Jonas kritiserar Fredrik Reinfeldt för att han talar om ökade kostnader för invandringen
Jonas Sjöstedt kritiserar Fredrik Reinfeldt för sitt tal häromdagen om de ökade kostnaderna för invandringen.
Han sa att Reinfeldt "övertar SD:s tankefigur". Han kritiserar R för 140 miljarder i skattesänkning och sedan kostar flyktingmottagande "för" mycket. Hade han inte drivit igenom fem jobbskatteavdrag ha det det funnits pengar. Men R ska ha beröm för att han vill att vi ska "öppna våra hjärtan" och här hade Jonas inget att säga.

Inga vinster i välfärden -men inte klart vad som kommer att hända vid ett förbud.
Det är vänsterns stora valfråga. Nej till vinster i välfärden. Men han hade mindre tydliga svar på vad som händer med de 200 000 personer som arbetar i vinstdrivande vårdföretag i sjukvård, skola och äldreomsorg om vinster förbjuds. "Personalen får ta över"...tyckte jag han sa, eller "Vi får se över lagstiftningen". Här var det inte glasklart. "Vi sätter oss inte i en regering som fortsätter den nuvarande politiken". Det säger ingenting om stopp för vinster, där ryms kompromisser. Men hur räddar man då ansiktet?

Jonas är lugn och låter sig inte provoceras. Det vinner han på. Han kommer att stärka V och blir den som stoppar Fi.
För övrigt ska vi nu ut och fortsätta affischeringen i kommunen utöver de åtta gemensamma affischplatserna. Roligt med val.


Inga kommentarer: