söndag 17 augusti 2014

S om Persson-Wallström som utrikesminister: Ingen bra debatt att tala om ministrar innan valet är klart.
Vi vet inte vem som släppt detta till media. Vi vet inte ens om det är sant. Någonting är det nog i alla fall och det är aldrig bra att tala om ministerposter som delas ut innan valet är vunnet. Och att först välkomna Margot Wallström i valarbetet och säkert är intresserad av att få uppdraget som utrikesminister och sedan Göran Person är väl inte så troligt. Särskilt med tanke på att de inte har så goda relationer....Löfven är klart irriterad.

Reinfeldt i sommartalet: Öppna våra hjärtan, ha tålamod och förståelse - känsla, bryter av procent och valfläskdebatten
Jag tycker för det första att det är väldigt bra att en statsminister så engagerat talar om att ta han dom människor i nöd och "öppna våra hjärtan" för de som flyr för livet. Det är just detta som pågår i Norra Irak nu med ISIS fruktansvärda mordjakt på kurdiska yazidier.

Det är också en del av valet Men han ska ha erkännande för det. Att vi vill vara en "humanitär stormakt" och att det begränsar reformutrymmet för annat.
Jag minns min svärfar. Bror Rask som när vi var och fiskade en gång sa att alla partier och politiker bara lovar och lovar och ingen tar riktigt ansvar...Han var gedigen socialdemokrat.
Reinfeldt låter känslorna tala, taktiskt eller inte, men jag tror han både känner så och menar det.

Och vi behöver mer att känslor, samarbete, trygghet och solidaritet i världen och i Sverige. Mer av det skulle stärka Sverige och om man vill säga något i valtider också stärka de partier och personer som framför det.
För övrigt hade vi en bra Valkick-Off i länscentern i går i Tullinge med engagerande anföranden av Per Lodenius,  Fredrick Federley, Gustav Hemming, Anna-Karin Hatt och Kerstin Lundgren. Framåt och uppåt var det.


Inga kommentarer: