måndag 25 augusti 2014

Lärarlönerna blev en virrig fråga för Gustav Fridolin -  
Utfrågningen av Gustav Fridolin i går kväll i TV-rutan blev lite delat. Fridolin är allmänt sett mycket bra och stärker Mp tillsammans med Åsa Romsson. Starten var dock mindre bra i går med frågan om lärarlönerna.
För det första tycker jag att det är fel att ställa ut så mycket pengar till en yrkesgrupp från politiker. Nu var dessutom förslaget om 10.000 kronor mer i månaden om några år en kraftig överdrift.Beloppet var 2.000 med de 3.75 miljarder Mp vill skjuta till i frågan. Återstoden 8.000 ska ske i förhandlingar mellan parterna och det kan ju ingen politiker lova ut.

Ideologiskt om Mp var Fridolin på hemmaplan
om ökad livskvalitet med kortare arbetstid, eller livsbalans som jag tycker Centern ska tala om med arbete och vardag, ett uthålligt samhälle, klimat och miljöpolitiken. Det tilltalar många människor.

Så var det Hägglund på morgonen i ekot - inga löften till pensionärerna om sänkt skatt nästa mandatperiod. Det är hårt för Kd.
Äldrevården, förstatligandet av sjukhusvården "århundradets sjukvårdsreform", pensionärerna,mindre barngrupper var huvudfrågor. Gapet mellan de som arbetar och pensionärerna ska avskaffas. Men hur?
Där kom inget svar.Det stora(svåra) beskedet för Hägglund var säkert att tvingas säga att han inte kan lova någon skattesänkning för pensionärerna nästa mandatperiod. Hederligt men svårt.
För övrigt är ja nu jag nu på väg till landstinget och möte med Samverkansrådet med funktionshindrade om framtidens hälso- och sjukvård.

Inga kommentarer: