torsdag 7 augusti 2014

Lööf har rätt om tillväxten(DN,ledare),  Annie Lööf laddar för storsatsning på elbilar(DN, Nyheter), Annie Lööf får sin vilja fram(SvD, ledare) (C) lovar fler gröna bilar (SvD, Nyheter). Fantastisk positiv kritik på Annies, Sommartal på Nyckelviken i Nacka.
Tror aldrig jag sett en sådan samlad positiv kritik om Centern med centerledaren Annie någon gång. Det är bara att glädjas  och ta till sig. Välkommet men också välförtjänt. Det var centerpolitik när den är som bäst rätt igenom. Stärkt miljö, klimatsatsningar, landsbygden och framtid och där alla tre tillsammans ger mer jobb i småföretag i hela landet. Lätt att förstå sambanden. "En hållbar global tillväxtekonomi, säger DN-ledaren och Centern är "Alliansens miljöparti".
Inledningen var också helt rätt med stöd till de drabbade av skogsbranden i Västmanland och kopplingen till liv, arv, och förvaltning av mark och  natur.

Klassiska Centerfrågor, säger S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld, Annie "är något på spåren". Oj, oj. Nu räcker det...

Elbilar och mat är våra frågor - och i miljö och landsbygd känner väljarna igen Centern.
Utbyggnaden av tågtrafiken med höghastighetståg följs nu upp med satsningen på grön bilism med elbilar och statligt stöd till 10 000 laddstolpar runtom i landet. Miljöbilspremien blir kvar tills dess vi fått igenom ett bonus-malus system med straffavgift på bilar med stora utsläpp som betalar en premie för miljöbilar. Smart och rätt.

Och kritiken mot oppositions med chockhöjda skatter på jobb, bensin, turism, transporter och ungdomar var också rätt - både i sak och utan att det tog för mycket tid av talet.
För övrigt känns det nu väldigt roligt att gå in i valrörelsen, där det definitivt kommer att kunna bli ett framgångsval för Centern.
Inga kommentarer: