tisdag 12 augusti 2014

Nej vi vill inte ha några gammaldags ordnings- och uppförandebetyg i skolan - det är disciplinregler som kan skada för livet.
Då är det bättre att direkt säga till en elev och tala med elevens föräldrar när någon inträffar som fordrar att föräldrarna informeras och att eleven förstår att vad som gjorts inte var så bra. Att få detta på ett papper ett halvår senare, kan skada mer än det gör nytta.
Så vill jag svara på folkpartiets förslag om att återinföra ordnings- och uppföranderegler i skolan, som avskaffades för 50 år sedan. Centern och moderaterna är emot och det är bra. Det är bra lärare vi ska ha då behövs inga ordnings- och uppförandebetyg.

Kärnkraft och Nato ska vi heller inte ha, och också detta kommer Fp att bli ensam om i valrörelsen.
Kärnkraften är på på väg ut. Riskerna är för stora,kostnaderna likaså och det finns redan mycket bättre, säkrare och prövade alternativ som sol, vatten och vind.
Nato får också stå för Fp. Vi ska inte gå med i någon kärnvapenklubb. Sverige ska behålla sin militära alliansfrihet och att nu i Ukrainakrisens spår provocera Ryssland kan skapa en världskris.

Att låta komvux ta över SFI låter däremot bra, främst för att det ger möjlighet att börja jobba direkt och utbilda sig i språket parallellt. dn.se/debatt
Det bästa sättet att snabbt lära sig ett utländskt språk är att träffa, lära känna och prata med människor i det landet. Det gör man om man får ett jobb. Vardagsspråk, slanguttryck, ansiktsuttryck och gester med korta ordkommentarer är absolut bästa sättet att komma in i ett utländskt språk. Grammatiken lär du under tiden..
För övrigt blir det kretsmöte i kväll då vi ska gå igenom valrörelsen och valarbetet. Nu ska vi visa, alla vi, att Centern är ett vinnarparti.


Inga kommentarer: