fredag 27 mars 2015

Det blev lite uppehåll här med bloggen men jag flaggade för det i början på veckan. Ibland funkar inte nätet här i Lofsdalen, överbelastat säger byinvånarna, när ni turister kommer...
Dåligt förslag att minska ROT-avdaget från regeringen. Det är många som planerar sina reparationer och ombyggnader i god tid i förväg för att få livspussel och ekonomi att gå ihop. Utan någon som helst förvarning kommer en sänkning från regeringen från 50 till 30 procents avdrag. Det är dålig planering inte minst eftersom Stefan Löfven och Magdalena Andersson tydligt lovade att inte röra ROT-avdraget i valrörelsen om man vinner valet. Dåligt, riktigt dåligt.

Löfven och Andersson säger att det kostar för mycket.  Det har ökat med 2 miljarder bara sista året och kostar nu staten 17 miljarder per år, Nej, det är fel, Regeringen kan inte räkna heller. Här glömmer man massor med saker som svartjobben som ersatts med vita och som staten tjänar på. Man glömmer alla jobb som skapats i service och hantverkssektorn  som minskar ersättningen till arbetslösa och man glömmer de skatteintäkter dessa jobb skapar för staten.

Nu ska man ersätta ombyggnad med nybyggnad. Det behövs men pengarna ska inte tas från RUT-avdraget. Håll löftet. Här har Centern pressat hårt och vi ska pressa ännu hårdare.
Siffror som 15.000 hyresbostäder är farligt att lova, det ska vi hålla ögonen på. Bostäder behövs men finansieringen är fel.

Nu försöker regeringen dämpa kritiken not det minskade ROT-avdraget genom att införa ett RIT-avdrag för it-tjänster till hushållen som kommunerna ska stå för.
Det är ett utmärk förslag som Centern och tror jag Maud Olofsson föreslog för flera år sedan men det ska inte vara kommunala tjänster. Det ska naturligtvis ske av privata småföretag som ger ersättningsjobb för de förlorare ROT-jobben. Vi måste tala om det högt.
För övrigt har vi nu åkt sista åket i Lofsdalen för den här veckan och sista after ski ölen också. Nu städar vi stugan och i morgon bär det av söderut.  

Inga kommentarer: