tisdag 10 mars 2015

Säg upp Saudiavtalet snabbt nu innan Saudiarabien gör det själv
Arabförbundets Nej till Margot Wallström att tala kan snabbt ändra scenen i fråga om vapenavtalet med Saudiarabien. De måste ju själva förstå att ett nej att tala när Sveriges utrikesminister var inbjuden som hedersgäst inte gör det lättare för Sverige att fortsätta vapensamarbetet och förlänga avtalet. Det bästa Sverige kan göra i den situation som uppkommit är att snabbt säga upp avtalet innan Saudiarabien gör det själv. Ta beslutet vid första bästa regeringssammanträde. Centern kan väl inte stå för detta avtal efter vad som nu kommit fram om Saudiarabiens diktatur och mänskliga grymheter i media.

Ryssland verkar fullständigt ha tappat det diplomatiska greppet, om man någonsin haft något på länge, när man anklagar Sverige för att ha orsakat kriget i Ukraina.
Sverige var initiativtagare och pådrivande för EU:s Östliga partnerskap där Ukraina skulle ingå. Det är orsaken till hela Ukrainakriget....Synpunkter? Någon? Men så låter det från den ryska ambassaden i Stockholm. Det är så löjligt men samtidigt allvarligt att man bara skrattar med halva ansiktet.

Junckers EU-armé  rekryteras inte i dag, men Juncker vill bygga på det militärpolitiska samarbetet så mycket  som möjligt för att en dag kunna säga...
Vill Sverige det? Kommissionen förbereder tydligen under Junkers ledning konkreta förslag inför EU-toppmötet i juni. Det handlar om olika sätt att samordna EU-ländernas militära resurser. Svar: Sverige är militärt alliansfritt.
För övrigt var det ett lite underligt och meningslöst möte i går i Värmdösalen i Gustavsberg om Slussen. En monolog från granskningsgruppen i över en timme men bara några minuter till frågor.
Bra ändå att man bordlade frågan i ks efteråt. Inbjud till ett medborgarmöte före beslut.

Inga kommentarer: