måndag 23 mars 2015

Franska regionvalen - En överraskande framgång för Sarkozy
Franska högerpartiet med F Sarkozy överraskade verkligen i de franska departementsvalen med 32,5 procent i första omgången. Det var å andra sidan en oväntad motgång för Nationella Fronten med Marine Le Pen som "bara" fick 25,4 procent. Det var ingen dålig siffra, men förväntningarna från FN, Front National var mycket stora, att bli största parti i departementsvalen, Sämst gick det för socialisternas Hollande som fick 22 procent. Det är ingen bra siffra för en fransk president.
Vad händer nu i andra omgången? Är det Marine Le Pen och Sarkozy som ska ta makten nu i Frankrike? Hollande kan vi glömma. Han har helt enkelt varit för dålig.

Och Jimmy Åkesson kommer tillbaka - om mediauppgifterna är riktiga.
Jimmy Åkesson återkommer från sjukskrivningen säger media och gör det i Skavlan till helgen. Varför där? Gör han det för att återkomsten ska få största möjliga publicitet, eller gör han det för att tala om att han slutar som partiledare. Jag tror han vill fortsätta, men säker är jag inte.

Bra med mobilhus för asylboenden
Det går snabbt att bygga och det blir hygglig standard. När asylboendet går över i ett permanent boende kan mobillägenheterna användas som studentlägenheter. De går också lätt att flytta. Men upp till 650 boende på samma plats från i dag max 250? Kan det inte skapa problem för en liten ort t.ex?
För övrigt har vi åkt skidor hela dagen i dag med snö i morse och sol sedan under dagen,  och en öl och en gluwein på eftermiddagen.

Inga kommentarer: