onsdag 18 mars 2015

En seger för Netanyaho men ingen seger för freden
En seger för Netanyaho, en seger för högern i valet och en seger för högern och höger i den sannolika nya regeringen. N utlovar fler bosättningar som ökar motsättningarna i hela regionen. N sa också i slutet av valrörelsen att han inte kommer att förhandla om en palestinskt stat. Han vill inte längre stå för den tvåstatslösning han sa att han skulle verka för 2009.

Israels relationer till omvärlden, inte minst USA försämras kraftigt.
Detsamma gäller för oss i Sverige, när regeringen nu - som jag ställer mig bakom - erkänt Palestina som en stat. Då kommer relationerna till Israel att ytterligare försämras. Nu behövs nog diplomati ner än nya uttalanden.

Miljardkrig splittrar försvaret 
Ja,så kan man formulera sig om de olika buden om nya satsningar på försvaret som nu kommer från alla håll. Regeringen, S och Mp:s förslag är 6,2 miljarder för år 2016-2020. Nu går Jan Björklund, Fp ut med 17 nya miljarder och tror att det kommer att lyfta Fp bättre än skolan. Moderaterna och Anna Kinberg Batra med 10 nya och Kd och C säger att de kommer att höja sina bud senare.
Nästan lite komiskt. Försvarsminister Peter Hultqvist som fått kämpa för de 6,2 miljarderna mot Magdalena Andersson får nu draghjälp av alla Allianspartierna för högre bud som ÖB krävt.

Men det är inte pengarna som är den stora frågan - det är Nato
Och här är risken stor att det blir utpressning från Natoanhängarna för att skjuta till mer pengar. Centern ska stå fast vi vår militära alliansfrihet .Nej till Nato.
För övrigt blir det nu lite förberedelser inför Socialnämnden och i kväll blir det Kings of Tennis med Pat Cash mot Mats Wilander.Roligt.

Inga kommentarer: