fredag 6 mars 2015

Vi ska stå emot näringslivets lobbyartikel om att "Sveriges trovärdighet äventyras" om Saudiavtalet avbryts.
Det är en imponerande samling företrädare för svenskt näringsliv med Jakob Wallenberg, Christina Stenbeck, Stefan Persson, Christian Clausen...totalt 31 stycken som skriver att avtalet inte får avbrytas. Man koncentrerar sig på två saker. Den första är att man kan åstadkomma förändring åt rätt håll med "utveckling, ökad öppenhet och välstånd för människor" genom handel och dialog  Vi tror inte på" isolering och handelsstopp".
Det andra är att avtalet med Saudiarabien handlar inte bara om detta land utom om Sveriges rykte i hela världen. "Vårt agerande i ett land...ger ekon i andra länder",

Avtalet går inte att försvara.
Du åstadkommer större förändring om du säger upp det och talar om varför. Dialogen blir mycket större, eller kraven på förändringar i Saudiarabien om de ser att de håller på att tappa handelspartner.

Sex procent vinst i välfärden är en förvånansvärt hög siffra i linje med vinster i den övriga ekonomin.
Det säger också civilminister Ardalan Shekarabi. Det undrar jag verkligen om Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson har ställt sig bakom, men de måste nog hålla tyst i detta läge för att inte riskera hela uppgörelsen med S.
Tycker inte att Centern ska tala om "statssocialism" och att möjligheterna att komma överens är "obefintliga". Man förbjuder ju inte vinst. Kvalitet, öppenhet, kontroll och långsiktighet ska vara argumenten och en vinst på sex procent är inte så dåligt.

Kd kan inte hur som helst överge Decemberöverenskommelsen, säger Ebba Bush Thor mot Lars Adaktussons artikel i SvD i går
Men "under min ledning" kommer vi inte att tveka att agera om regeringen bryter andan i överenskommelsen. Lyssna; "Under min ledning", är hon redan vald...?
För övrigt var det ett bra möte i går med Mälardalsrådets näringslivs-och FoU utskott. Satsa mer på yrkesutbildningen för att få fler jobb. Inga kommentarer: