onsdag 4 mars 2015

En läsa-skriva-räkna garanti är ett bättre förslag än betyg i fyran 
Det har inte kommit så mycket från regeringen om skola och utbildning. Mest prat och debatt. Nu kommer ett bra förslag om en läsa-skriva-räkna garanti som sätts in redan från förskoleklassen. Fridolin har fått inspiration från Finland, som han också nyligen besökt. Där finns sådana stödjande insatser för de yngsta eleverna som minskar problemen längre fram.Vi får se vad PISA säger om några år?

Fråga:Varför skulle rysk polis och myndigheter beslagta Nemtsovs datorer och hårddiskar om dom inte var rädda för att de innehöll något som kunde riskera makten?
Det räcker i sig som bevis på att någonting inte är så bra. Varför hade rysk polis kopplat bort översiktskamerorna runt den plats där Nemtsov blev skjuten? För att inte skytten skulle kännas igen kanske. Eller, var det bara en tillfällighet? Man visste om att något skulle hända. Vem man är får vi nog aldrig reda på.

Håller med Johan Schuck i DN om att en investerings- eller kapitalbudget bör tillskapas i statsbudgeten.
Det finns i de flesta kommuner och det underlättar både information och diskussion om framtida investeringar. dn.se/nyheter.

Bra också att SL nu försöker stoppa fuskåkandet på T-banan, men ännu bättre vore att slopa spärrarna helt som i Paris och Berlin och andra storstäder och  kontrollera direkt på perrongerna med högre böter än dagens 1200 kronor.
För övrigt var det ett  trevligt födelsedagskalas hos Tage Gripenstam i Ekhammar på Hölö i går.
60 år tror jag visst att han var,mogen yngling så munter och så glad.

Inga kommentarer: