lördag 28 mars 2015

Såg Skavlan med Jimmy Åkesson och ett öga i går. Om man satsar på en hel timme med Skavlan då har man tänkt på något - frågan är vad?
Är det så glasklart att han vill komma tillbaka i sin gamla roll som partiledare? Eller är det tvärtom ett mycket tydligt tecken på att det är just det han vill? Han ser lite annorlunda ut, lite kraftigare, annan frisyr men vad betyder det? Det är ju ett halvår sedan...På frågan om Mattias Karlsson nu kommer att ta över svarade han att det har han inte sagt något om till mig. Det visar vilken stark ställning Jimmy har haft. Och fortfarande har? Han svarar bra, från sitt politiska perspektiv, på de tuffa frågorna om nazismen från Skavlan, men räcker det. Att han och partiet driver minskad invandring det visste vi ju. Fortsätt driv på om bättre integration.

Nu vänder vi åter från Lofsdalen mot först Gävle och sedan hem till Värmdö. Solen skiner, det är tre decimeter nysnö i backen och utanför huset.
En härlig vecka och vi har åkt skidor varje dag. Det har gått riktigt bra trots den onda höften. Svaret är enkelt, en av fysikens grundlagar. "En kropp faller när tyngdpunkten genom lodlinjen faller utanför stödytan". Fotens stödyta genom skon är 20 cm, skidans är 180. Alltså är det en mycket bättre stödyta på skidor och det gäller både löparskidor och utför.
Tack snälla Lofsdalen för den är veckan.
För övrigt blir det en liten filfrukost, sen åker vi över Glöte, Linsell, Sveg, Lassekrog, Järvsö, Ljusdal, Bollnäs.....

Inga kommentarer: