torsdag 12 mars 2015

Löfven har skadats av Saudiavtalet.  Löfven skulle ha lämnat beskedet och han skulle gjort det med formuleringen, Det går inte.... Nu har han en uppförsbacke, men oppositionen har heller inte tjänat på frågan.

Sverige har tappat goda kontakter både med arabvärlden och Israel, men det är sånt man måste räkna med om man står för en åsikt. Det fanns ingen annan väg och det skulle Löfven ha sagt själv om statsminister och det skulle han sagt mycket tidigare.
Nu får han t.o.m Palestina emot sig som är medlem i Arabförbundet som som nu fördömt Wallströms uttalanden. Tala om att förlora...

Nu blir det Ebba Bush Thor och hon har klarat nomineringsprocessen bra in i det sista- I går ville hon inte tala om sig själv som ny partiledare,utan hänvisar till valbereningen, trots att hon är ensam kandidat. Respektfullt, men politiken...migrationen?
Förståndigt också att inte svara på frågan om hon står till höger eller vänster om Hägglund. Men om man i samma intervju säger att Kd står till höger i svensk politik har hon  redan givit svaret.. Hägglund skulle inte svarat så.

Nya Slussen är inget bra förslag, och samtidigt dyrt. Vad sägs om 36 miljarder i samhällsekonomisk kostnad jämfört med 16 miljarder för Plan B. 
Plan B:  Dubbelt så snabbt, hälften så  dyrt och dubbelt sås bra.
För övrigt går det att behålla nuvarande plats för bussterminalen med Plan B, eftersom Slussen inte byggs om utan rustas upp. Enkelt.

Inga kommentarer: