måndag 30 mars 2015

Franska högern gör stor framgång i regional- och lokalvalen. Sarkozy och Le Pen kan bli en farligt stark höger i presidentvalet 2017 - en illavarslande utveckling.
Inte för att jag tycker F Hollande ska ha någon stjärna i himlen för insatserna hittills - vilka är de förresten? Vänstern förlorade nu i ett 60-tal av sina län eller departement som det heter i Frankrike till Sarkozy men Le Pen tog massor med nya lokala platser Det är naturligtvis illa om Le Pen närmar sig presidentposten, eller rent av vinner presidentvalet.

Det var ju intressant att Mp ändrade sig om Vattenfall och nu vill att staten ska sälja. En reträtt till från valrörelsen då man sa att en försäljning skulle var största hyckleri.
Hela Nuonaffären med köp av kolkraft- och kärnkraftsverk var ett haveri och där borde Maud ha satt ner foten.Jag ser det som nu är på väg att hända att Vattenfall säljer hela kol- och kärnkraftsrasket och blir av med sk-ten.. Visst, problemen och utsläppen blir kvar, men det är inte längre vårt ansvar.

Alliansledningen måste svara på Värmdö Fågelklubbs insändare om Förbifart Hemmesta i senaste NVP.Vad ska utredas? Utreds konsekvenserna? Alternativen? Hur mycket hus måste byggas i Storskogen för finansieringen? Hur mycket ökar trafiken? Hur påverkar det Stavsnäsvägen?
Tom Arnbom har skrivit insändaren. Det är en kunnig gosse. Vi pratades vid i går och det handlar enligt honom om minst 800 bostäder i Storskogen.Naturen förstörs utan att det leder till någon bättre trafik. Det är ju lika många bilar som ska genom Ålstäket i alla fall. Ska vi bygga en bro över Grisslingefjärden? Eller en tunnel under? Heja. Bygg pendelbåtsstationer i Hemmesta och Ålstäket och förbättra nuvarande väg.
För övrigt ska jag ta upp det på Centerns styrelse- och kretsmöte i kräll.

Inga kommentarer: