torsdag 4 juni 2015

Bra satsning med ett samarbetsavtal där vi hjälper romerna i deras vardag i hemlandet. Rätt väg.
För lite och för sent- Thomas Östros evighetspoem. Nja, det viktiga är att det kommer och det gör det nu. Sverige ska hjälpa romer i deras hemland. Rumänien ska ta ett större ansar för sina medborgare hemma, men vi ska hjälpa till, inte med pengar utan med skolgång, andra välfärdstjänster, kvinnors rättigheter, rådgivning och kunskapsutbyte. Det säger ansvariga ministern Åsa Regnér. Vi borde också kunna hjälpa till med att Rumänien får ut mer av stödet från EU och även här finns samarbete i avtalet.Bra. Rätt väg,
 Men vi måste naturligtvis ha en fortsatt human inställning till de som ändå kommer till Sverige och tigger,men det borde kunna bli färre.

Kommunerna ska tvingas att ta emot flyktingar - förslag från regeringen. Ja, i sista nödfall, men tvång är aldrig någon bra metod för humana insatser.
Det går att motivera. Vi kräver nu från Sverige att alla EU-länder ska ta sitt ansvar och ta emot flyktingar, inte bara några som Tyskland och Sverige. Om vi kräver de i EU bör det ju gälla också i vårt eget land;att alla kommuner ska ta emot flyktingar efter befolkningsstorlek, hur mycket man tagit emot tidigare, arbetssituation etc, men inga böter...Om det bara är Danderyd och Vaxholm kvar så kommer nog dessa kommuner också att göra det, när hemmatrycket ökar.....

Och Grekland kommer närmare och närmare....antingen en uppgörelse eller en konkurs.
Och det är Tyskland som bestämmer.
Det ser man tydligt Greklandsfrågan. Tysklands förbundskansler Angell "bjöd in" Frankrikes president Francois Hollande och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för överläggningar "i Berlin". Tyskland bestämmer i EU och det är inte Juncker som kallar och det är inte i Bryssel mötet sker.
För övrigt ska vi vara barnvakter i eftermiddag och framåt kvällen när både Åsa och Micke har kvällsjobb. Roligt.

Inga kommentarer: