torsdag 25 juni 2015

Lång och tyst andningspaus om Grekland. Vad blev det efter gårdagens möten? Vad blir det i dag? Är det 50 procents risk eller chans?
 Vi kan inte ägna ett enda lands skuldkris så mycket energi, men det blir så när ingen vill inse att euron är ett misslyckande. Jag avvaktar. Jag vet vad jag tycker men nu händer allt i EU ännu mer bakom stängda dörrar.

Regeringens tiggeriförslag går i riktning mot SD, hur man än ser det, fast ingen i regeringen vill medge det.
Men det betyder inte att allt är dåligt, bara att Sd vinner på det och att vi inte vet om EU-tiggarna och de utsatta människorna har något att vinna på det.I det korta perspektivet är ju förslaget om att  kunna avhysa tiggare på privat mark något som drabbar dem. Men det är redan möjligt med dagens lagstiftning. Mer samarbete med civilorganisationer är bra, mer krav på hemländerna Rumänien och Bulgarien är bra. Men vad händer efter avhysningen. Vi har väl ett mänskligt, humanperspektiv också?

Statsministern tappar i förtroende i ny DN/Ipsos mätning. Centern tappar också som parti men Annie Lööf håller i stort ställningarna som partiledare. KD 2,7, mycket illa och Sd + 1,9,uppåt.
dn.se/nyheter.
Det är jobbigt att vara statsminister. Det är mycket jobbigt att vara statsminister i en svag regering. Vad har Kinberg Batra gjort för att förtjäna +2 procent för sig själv och + 0,5 för partiet?
Varje steg som tas i flykting och invandrarpolitiken ger pluspoäng åt Sd, både de invandrarkritiska och de mer positiva förslagen. Det är problemen i sig som de övriga partierna inte vågat ta i.

Lite förvånad över en nedgång för Centern som parti med ganska mycket som -1,4 procent.
Det vägs upp av att Annie har nästan lika stor förtroende som statsministern och större förtroende än båda Mp:s företrädare som ingår i regeringen. Nöjd är man väl aldrig, men jämfört....
För övrigt ska jag nu ner och köpa räkor och havskräftor på fiskeaffären  för lite god middag med Zari och Olle i kväll.

Inga kommentarer: