måndag 1 juni 2015

S-kongressen: Nej det blir ingen stor fajt om delad föräldraförsäkring. För otydligt, för långt fram i tiden och nu kommer en extra pappamånad.
Media skriker ut att beslutet om en jämnt delad föräldraförsäkring kommer att skapa en fajt mellan feminister och Löfventrogna. Nej, det tror jag inte. Och svaret är att allting är otydligt och så långt fram i tiden. "Det är ett långsiktigt mål" sa Stefan Löfven på presskonferensen efter kongressens avslutning. Först ska nu en tredje kvoterad månad införas i riksdagen och det går ju i feministisk riktning.  Nästa steg kommer att ta mer tid.

Löfven ska vara nöjd med sin första kongress och med sitt avslutningstal som trots usla siffror och mycket kritik andades optimism och framtidstro.
Hans bästa gren har inte varit talarstolen men nu var det så. Både inledningstalet och framför allt avslutningen var från hans perspektiv stora  retoriska framsteg - så långt det nu räcker....

Men det är Centern som går fram i opinionerna och där är det Annie som ska ha ett erkännande för att ha lyft partiet. Batra verkar fortfarande fundera på vilket uppdrag hon har fått.

DN. Debatt; dn.se/debatt Sverige ska ta ansvar för hela klimatpåverkan, både produktion och konsumtion - både utsläpp i Sverige och sådant som släpps ut från svenska varor och konsumtion utomlands.
Det blir svårt för något parti att komma runt det här förslaget om man ser till den totala uppslutningen av miljösverige bakom artikeln; Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner, Diakonia, Greenpeace, Forum Syd, Fältbiologerna....
Och för övrigt jag själv också. Men det är lite svårt att förklara vad som är svenska utsläpp hemma och utsläpp utomlands.

Inga kommentarer: