onsdag 10 juni 2015

Skolavslutning på Vik med Emma som nu lämnar "småskolan" och kommer upp i mellanstadiet. En fin och värdig skolavslutning på Viks skola.
Det var fullsatta gräsmattor med barn, lärare, föräldrar, far- och morföräldrar på Viks skola i förmiddags Jag minns när vi kom till Värmdö 1973 så fanns den gamla röda skolbyggnaden med 1907 på  framsidan och gymnastiksalen. Nu har vi byggt ut och nu är skolan stor. Grupper av klasser sjöng för oss så att alla barn fick uppträda. Rektorn och lärarna informerade och berömde sin skola och varandra. Du ska inte tro det blir sommar....och den blomstertid nu kommer avslutade före klockringningen som ringde ut terminen.....Nu är det sommarlov.

Kom precis innanför dörren och hörde debatten mellan Annie Lööf och Jimmy Åkesson om SD:s olika bud i Sverige och i EU-parlamentet.
SD har röstat på Putins sida i EU-parlamentet och röstat nej till resolutioner och sanktioner mot Ryssland. I Sverige gör de tvärtom och försöker vara som övriga partier och kritisera Putins annektering av Krim och övergrepp i Ukraina. Annie fick fram det så bra att det Jimmy Åkesson fick ta till sina brösttoner och visa att nu  är han tillbaka....

Så kommer det en Nato-ambassadör till Sverige och talar om att om vi inte går med så får vi heller ingen hjälp vid krig
För det första har vi hört det förut, för det andra är det inget underligt alls.Om du inte är med i en förening så har du varken rättigheter från den eller skyldigheter mot den. Men vem har bett en amerikansk Nato-ambassadör att komma hit för att säga det?
Vi ska behålla vår militära alliansfrihet och då ska vi inte gå med i Nato. Enkelt. Men det hindrar inte samarbete.
För övrigt är jag stolt över Emma som nu skall upp i fjärde klass och tvillingarna Sara och Hanna börjar i förskoleklass till hösten. Roligt.

Inga kommentarer: