tisdag 30 juni 2015

Löfven ska vara nöjd med sitt tal och inte minst framträdandet. Gör Din plikt kräv Din rätt kunde vi se under hela talet. Den "gamla"socialdemokratin finns där med  ny "utvecklingsmoral".

Som väl ingen riktigt vet vad det är. Men vi får väl se vad S lägger in i det.. Anförandet började med hur viktigt det är med mattebetyg...och att vi ska bli främst i den globala ekonomin. Där fanns bra förslag med framtidsinvesteringar på 2 miljarder för klimatinvesteringar per år. Men han utvecklade inte vad det innehåller men det kommer säker Mp att göra. En aktiv närings- och innovationspolitik var nästa rubrik, men inte heller den utvecklade han mera. Kunskap, kompetens och matchning blev nästa. Och där fick vi dagens huvudförslag.

Tre miljarder till lärarlyft och kunskapslyft och det beskrev Löfven ingående. Det är inte hans område men just därför förstår man satsningens betydelse. Fridolin kommer säkert att precisera.
Men han sa inget om att det inte gäller alla lärare, utan tydligen bara hälften.Och vem ska välja ut vilka som är "särskilt skicklig lärare"? Lärarna själva, rektorn eller kanske eleverna eller...?

Nittiodagarsgarantin blev också en stor fråga, jobb, praktik, eller studier, där 271 kommuner nu ställt sig bakom.Ylva Johansson har rest runt, men här måste  S visa resultat snabbt.

Juncker vill drämma till men Merkel tonar ner greklandskrisen. 
Begå inte självmord av rädsla för döden, var Junckers drastiska uttryck. Vi måste vara försiktiga med vilka budskap vi sänder ut sa Merkel i en lite annan försonligare ton.
Men vad är det man ska folkomrösta om? ECB och långivarna tog ju tillbaka sitt bud, de finns inte längre. Vad ska man rösta om? Någon?
För övrig skulle jag gärna åka till Almedalen men har så d-a ont i höften och traskar omkring med mina kryckor. Blir svårt att komma upp på Donners bar....ha.

Inga kommentarer: