tisdag 23 juni 2015

Ja, det blir om den grekiska tragedin igen, eller komedi som kan sluta med haveri. Ingen lösning i sikte efter måndagens möten
Det var två viktiga träffar i går, först med eurogruppens finansministrar och senare på kvällen med stats- och regeringscheferna. Varv på varv med Greklands premiärminister Alexis Tsipras som verkar ha ett visst förtroende kvar och finansministern och regeringen i övrigt som inte har det. Pengarna är slut i Grekiska banker och nu händer saker varenda dag. Grekerna fortsätter ta ut pengar och i bankerna är det snart tomt och inga löner och pensioner kan betalas ut.

Grekerna ska betala 1.6 miljarder euro till Internationella valutafonden IMF senast den 30 juni.
Det är sista chansen före bankrutt och andra ännu tuffare grekiska problem, där Grexit, att grekerna lämnar euron är en näraliggande lösning.. Vi vet orsaken till eurohaveriet, men ingen i den verklige ledningen tycks vilja tala om saken.

Höj Rösten Politikerskola: ett intressant alternativ från en bred grupp samhällsengagerade som Mona Sahlin med flera. Men är det bara talanger man vänder sig till? dn.se/debatt
Ja, det går att läsa på DN Debatt idag. Det behövs fler vägar in i politiken, säger författarna som startar Politikerskolan. Den ska ge verktyg, kunskap och nätverk till "framtidens politiker". En ettårig utbildning i demokrati och politik för 25 deltagare! 25 deltagare. Då funderar man. Hur väljs de ut? Varför inte fler? Vilka vänder kan sig till? Och är det verkligen fler heltidspolitiker vi ska utbilda?

 Höj Rösten kommer att leta efter "talanger" i hela Sverige, där det demokratiska deltagandet och den politiska representationen är svag. 
Vad menas med det? Lära sig den "demokratiska konsten"att bli aktiva deltagare....Fel att vara kritisk innan man har sett, men....alla andra då?
För övrigt blir det nu 80-årsfest hos vår granne här på Villa Schabraket, Börje Hansson och det brukar bli trevligt....


Inga kommentarer: