onsdag 17 juni 2015

DÖ, Decemberöverenskommelsen höll men visst är den svår att förklara när först Allianen kritiserar sönder regeringens budget och sedan inte röstar på sin egen för att fälla regeringens
Men nu har vi den och som jag sagt tidigare tror jag inte att den förhindrar att driva egen tydlig oppositionspolitik för något parti om man bara tar chansen i alla frågor som inte är budget. Här tycker jag centern lyckats bra.Fortsätt med det. Och  till kritikerna.Vad är alternativet?

Ett utmärkt förslag i dagens dn.se/debatt från Anders Ygeman och Morgan Johansson att kriminalisera IS-krigande
Det borde vara självklart att det ska vara kriminellt att finansiera terrororganisationer. Nästa steg att kriminalisera krigandet kanske är svårare, men borde vara lika självklart. Vi måste stoppa den våldsbejakande terrorismen och extremisen. Nu ska frågan utredas och Sverige utvidgar FN:s beslut att kriminalisera terrorresande. Utmärkt.

Och ett bra beslut också att utse Leif Padgrotsky till ny ordförande för Business Sweden.
Leif har varit näringsminister och kulturminister. Han har bred erfarenhet av regeringsarbete och nu ska han medverka till att stärka den svenska exporten och konkurrensen. LP är också mot EMU och det är mycket bra att regeringen tydligt visar sin inställning till EMU genom att utse honom, särskilt som många i näringslivet är för EMU.

Mycket besviken på S i landstinget som inte visade samarbetsvilja om en bättre kollektivtrafik med en höjning av priset för SL kortet.
Nu saknas 700 miljoner i landstingets budget för kollektivtrafik och sjukvård. S och Sd har blivit samarbetspartier.Vem trodde det?
För övrigt åker jag nu in till styrelsemöte med Gustavsbergsbadet. Det blir det sista före dansen runt midsommarstången.  .


Inga kommentarer: