söndag 28 juni 2015

Nu vet ingen vad som händer i Grekland. Det räddnigsprogram som finns nu avslutas på tisdag och pengar som återstår fryser inne. Folkomröstning? Grexit?
Det är kaos, eller en grekisk tragedi som börjar gå över i komedi. Hur länge ska den hålla på. De formella förhandlingarna med Eurogruppens 19 medlemmar har brutit samman.Efter tre timmars förhandlingar i går lämnade Grekland finansminister Yanis Varoufakis mötet.Motivet var att övriga deltagare inte accepterade Greklands besked om att låga frågan avgöras i en folkomröstning. Men då finns ju inget att förhandla om. Frågan är då överlämnad till det grekiska folket, och ingen vet hur det går.

Bra artikel av civilminister Ardalan Shekarabi och LRF:s ordförande Helena Jonsson om att svenska livsmedel ska gynnas vid upphandlingar.
Fast jag tycker inte det är rätt rubrik. Det ska inte vara ett sådan krav att svenska livsmedel ska gynnas, men det ska vara så tydliga miljö- och djurskyddskrav att det blir verklighet. Det är bra för miljön och för djuren i Sverige, Det skapar jobb i hela landet, håller landskapet öppet och det ställer krav på livsmedlen utifrån.

I dag börjar Almedalsveckan och Centern och Annie är först ut i kväll. Hörde ett kort inslag om Annies tal på lunchekot som lät mycket bra. Sänk arbetsgivaravgiften på enmansföretag och höj miljöskatterna.
Jag hörde bara med ett öra, men det lät väldigt bra. Sänk arbetsgivaravgifterna för enmansföretag under två år, eller sa hon, ta bort dem helt? Det ska betalas med ökad skatt på giftiga och andra farliga kemikalier. Annie fick kritik för att det bara gäller för inkomster över 36.000,

För övrigt ska ju  jobbskatteavdraget vara kvar som givit en månadslöns skattesänkning för en sjuksköterska. Får höra mer i kväll från talet.Inga kommentarer: