söndag 7 juni 2015

Trevligt och lite högtidligt nationaldagsfirande i Gustavsberg i går, där barn, nyanlända,miljö och musik inramade tillställningen
Numera är det ingen marsch in till kyrkparken utan nationaldagsfirandet börjar direkt i parken med inledning av Gustavsbergs välspelande blåsorkester. Sådana hade alla bruksorter liksom bandylag.... Och Gustavsberg har sin kvar...Kulturskolans barnkör följde upp. Det jag reagerade på var att det bland 20-talet kördeltagare bara var en pojke, resten var flickor....var är gossarna? Folkmusiker fortsatte med glädjande folkmusik, med flera hemmagjorda låtar.

Kommunfullmäktiges ordförande Lars-Erik Alversjö höll ett både beskrivande och högtidligt högtidstal
och började med Gustav Vasa och varför vi firar nationaldagen med demokratin i Sverige. Han hälsade alla välkomna gamla som nya värmdöbor, där de sistnämnda fick en tjock bok om Värmdö. Han beskrev också utbyggnaden i kommunen, inte minst i Gustavsberg eftersom inflyttningen nu börjar öka igen.
Fredrik Sneibjerg, kultur- och fritidsnämndens ordförande delade ut stipendier för kultur- och miljöinsatser i Värmdö och applåderna ekade.

Anna Kinberg Batra höll sitt första sommartal på nationaldagen och ville markera Sverige och att hon blir Sveriges nästa statsminister - bra, men få nyheter.
Men det var heller inte syftet, som var Sverige och vårt vackra land, som fyller höga krav i dag men också måste utvecklas mer. Förskolan ska bli avgiftsfri från två års ålder i stället för i dag tre och vi ska få mindre barngrupper.
Lite återhållsamt ,skriver media, men det ska inte vara pajkastning på nationaldagen och det behövs ju inte heller, moderaterna de går ju fram ändå.....
För övrigt har jag nyss kört in Sonja och inger till Cityterminalen för buss till Karlstad och besök på Lars Lerins konstmuseum. Roligt.


Inga kommentarer: