torsdag 11 juni 2015

En solig eftermiddag med öl och Bruchettas på Kornhamnstorg, till rundvandring i gamla stan om Stockholm på 1700-talet och sedan en Bellmankonsert med Ulf Bagge på Musikvalvet.
Det är något särskilt med 1700-talet i Stockholm. Mycket är inte roligt, närmast hemskt och tragiskt. Fattigdomen, arbetslösheten, superiet, 40 gånger mer än i dag sa Ulf  Bagge på rundvandringen. Det var Gustav den 111:s och Bellmans tid, roddarmadamerna och krogarnas.Det fanns 20 000 krogar i Stockholm på 70 000 invånare...! En härlig föreställning var det i alla fall.

S återkommer nu till pensionärerna och sänker skatten. De ska inte betala högre skatt än löntagare, säger Magdalena Andersson, men finansieringen...? och pensionsuppgörelsen?
För en person med 120 000 i pension per år innebär det en skattesänkning på 3000 kronor om året eller 250 kronor i månaden. Och finansieringen ska tas från inkomster över 60 000 kronor. Men inga mer detaljer än så och hur går det med pensionsreformen, spricker den nu, med den nya "samarbetsregeringen"...?

Och Alliansen tillsätter arbetsgrupp för att vinna igen i valet 2018, och en av ledamöterna i gruppen, Johan Linander, är med i Värmdöcentern. 
Det ger oss i Värmdö mycket goda möjligheter att följa arbetet i Alliansen .Gruppen ska lägga fram sitt förslag redan i höst och det ska bli väldigt intressant att se resultatet, särskilt utifrån Folkpartiets utsvävningar......
Tycker det är viktigt att partierna nu får vara partier under mandatperioden fram till valet så att väljarna kan se vad varje parti står för, annars är det ju ingen idé med flera partier. Det är just detta Centern vunnit på. Bra med egna budgetar i framtiden men naturligtvis också bra med en plan för hur upplägget ska ske inför valet 2018,
För övrigt är det bara att säga grattis till Johan och det nya uppdraget, det blir  särskilt roligt för oss att följa som nu ingår i en kommunallians igen i Värmdö.

Inga kommentarer: