lördag 4 juli 2015

Bryt Utanförskapet var huvudnumret i Visby för Abba Kinberg Batra. En från moderat håll lite oväntad men positiv prioritering. Sänkt skatt för de som tjänar minst.
Och det var inte bara formuleringar och vackra fraser. Det var också mängder med konkreta förslag på hur det ska gå till. Det kunde varit Olof Palme. Stefan Löfven ska not ta sig en funderare på om det inte ligger riktigt mycket i vad AKB sa i går och kanske kan han sno något.

AKB föreslog ett samlat reformpaket på 10 miljarder kronor. Det är den hittills största satsningen för för att bryta utanförskapet.
Det var många konkreta förslag i ord men det svåra är naturligtvis att sätta verklighet bakom orden. Yrkesvux ska byggas ut, en andra chans att läsa in gymnasiet, bredda yrkesintroduktionen. Det jag saknade var hur hon ska hitta jobben. Hon talade ingenting om hur jobben ska skapas.Ok att bygga ut utbildningen men om det inte finns  några jobb att ta när man är färdig. Jag vet inte om hon nämnde ordet småföretag, entreprenörer, jobbskapare över huvud taget.. Här har Centern mycker mer heltäckande förslag.

Så kom jobbskatteavdraget fram i ny tappning med "första jobbetavdraget"
Det var  lite fiffigt att bli påmind om Reinfeldt och Borg. Det  skulle ge mellan 2000 och 3500 kronor om året. Och 10 000 jobb skulle det bli. Men,återigen, var finns dom? Vem skapar jobben? Men visst låter det lite ovanligt att höra en moderat partiledare säga. Vi ska sänka skatten för de som tjänar minst. Var pensionärerna med där?
För övrigt lyser solen över Bohus-Malmön och jag ser båtarna på väg upp mot Kungshamn och Smögen.

Inga kommentarer: