måndag 13 juli 2015

Finland pådrivande för hårdare tag mot Grekland, men inget klart sent i går kväll. Stor irritation i euroländerna och även mellan Tyskland och Frankrike efter tyskt förslag om tillfälligt Grexit.
Reformerna är  på samma område som de Grekland överlämnade själva för några dagar sedan, arbetsmarknaden, skatterna, pensionerna, privatiseringar. Men de är hårdare och Finland har drivit på. Skälet är enkelt. Sannfinländarna med Timo Soini som nu sitter i regeringen gick till val på "inga fler stödpaket till Grekland".

Det man enats om nu från euroländerna är hårdare krav för att inleda förhandlingar om ett nytt stödprogram. 
Senast på onsdag ska parlamentet i Grekland ha klubbat de nya hårdare reglerna, annars blir det inget stödpaket. På söndagskvällen togs frågan över av de 19 euroländernas stats- och regeringschefer, inte de 28 medlemsländernas . Mötet inte klart när tidningarna trycktes.
En kompromiss är naturligtvis det bästa för samarbetet, Hela eurofrågan måste ses över.

Höj priset på mjölk med en krona som oavkortat går till mjölbonden så kan vi rädda kvar mjölkproduktion i Sverige.
Det är en tragisk utveckling som pågår i Sverige. På tio år har antalet mjölkbönder halverats från 8500 till 4400. Det måste stoppas på något sätt. Skapa en konsumentrörelse för att behålla svensk mjölk. Höj priset med en krona som går oavkortat till bonden.
För övrigt sover Fredrika och tjejerna fortfarande på vinden.

.

Inga kommentarer: