onsdag 29 juli 2015

Erdogan skapar en mycket farlig verklighet med sina bombattacker mot två fronter IS och kurderna. FN, EU och EU:s medlemsländer måste säga ifrån i attackerna mot kurder och kurdiska byar.
Tvåfrontskrig. Turkiet bombar kurdisk gerilla i norra Irak och Östra Turkiet.Turkiet bombar IS baser i Syrien. Det är kurdiska styrkor som  bäst lyckats stoppa IS som Erdogan och Turkiet nu också gör. Varför attackerar Erdogan kurderna?

Svaret är enkelt.Han är rädd för att tappa makten ännu mer till det det kurdiska partiet HDP, som tog 13 procent av rösterna i valet för någon månad sedan på AKP:s bekostnad.Erdogans planer på en ny författning med honom som mer eller mindre diktator sprack. Han vill ha nyval och provocera kurderna till motattacker som skulle minska HDP:s röster.

Jag förvånar mig över Nato;s stöd till turkiskt självförsvar mot kurderna, när det är Turkiet om först anfallit kurdiska ställningar, sådana som lyckats stoppa IS som Erdogan och Turkiet också säger sig vilja. Erdogan vill slippa EU och Natoprotester för att fredsförhandlingarna med PKK nu stoppas mot att erbjuda en IS-fri zon där Nato och USA kan anfalla IS från turkiska baser. Ett högt spel som stoppar en pågående fredsprocess för makten.

Det kanske finns fler ryska ubåtsvrak  på svenska vatten av mycket senare slag....
När jag gjorde repmånad 1982 och hämtade ut vapen och ammunition, också skarp, från vapenförrådet i Myttinge på Norra Värmdö förstod vi att något allvarligt hade hänt. Det var u-båtsjakten i Hårsfjärden. Vi låg på Korsö och ja...vi följde u-båtsjakten. Kan det finnas...
För övrigt ska jag först tacka Micke för hälpen med att klippa gräsmattan med trimmer och motorklippare och sedan ska jag köpa en ny gräsklippare själv, den gamla havererade i höggräset. 

Inga kommentarer: